Следвайте Гласове в Войната ще бъде спечелена от Русия. Тази война

...
Следвайте Гласове в Войната ще бъде спечелена от Русия. Тази война
Коментари Харесай

Костадин Костадинов пред Гласове: Русия ще спечели войната независимо на каква цена, защото няма друг полезен ход

Следвайте " Гласове " в 
Войната ще бъде извоювана от Русия. Тази война Русия нямаше да я стартира, в случай че не трябваше да я завоюва. Русия ще завоюва войната без значение на каква цена. Западняците не си ли написаха домашното за тези години? Русия няма потребен ход. Някои от западняците въпреки всичко стартират да го схващат. Затова Кисинджър беше първият, който стартира да приказва за договаряния. Макрон също заприказва за договаряния. Западът знае, че в случай че притисне Русия, в случай че съветското общество се почувства застрашено, не е ясно какво ще се случи. Някои си мислят, че съветският народ ще скочи против Путин. Не няма да скочи против Путин. Руският народ ще се активизира зад Путин и ще скочи на целия Запад тогава. Руската народопсихология е неразбираема за западняците като цяло. По-умните схващат, само че тъкмо те не ръководят страните си. Затова ще наливат оръжие, ще озлобяват още повече руснаците, това сподели водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов пред " Гласове ".

Според него няма русофоб, който да не е българофоб. Всеки един русофоб се изрича надменно към всички форми на българските обичаи, традиции, към всички форми на българската национална еднаквост, към формите на българския суверенитет и прочие Защото за него българското е синоним на изостанало, на назадничаво, на ганьовско и го свързва това с съветското. Българофобията съставлява един доста тежък еничарски комплекс. Когато еничарите са били връщани по родните места, те са били изключително жестоки към българите в сравнение с самите турци. Същото вършат и русофобите в този момент, тяхната война против България е война за заличаване на всичко българско.
Интервю на Калина Андролова, " Гласове " с Костадин Костадинов, водач на „ Възраждане “
- Не съм чувала за подобен абсурд, когато съветските служби желаят да подхващат действителни дейности, за каквито се притеснява Грозев, да го оповестяват по медиите. Какво мислите по този случай?

- Самият Грозев се показва за воин, говорейки по какъв начин се опасява за живота си. Аз съм с черен щемпел за 10 години и възбрана за влизане в Украйна, държаха ме под дулата на автоматите в продължение на един час на украинско-молдовската граница, би трябвало и аз да се опасявам. Когато се повдига подобен частен случай, доста хора в България, които са на прехрана на американското посолство, директна или косвена, внезапно стартират да се тормозят. Защото едно е да засвидетелстваш верността си към едното посолство и да си сигурен, че нищо няма да ти се случи, друго е в един миг от другото посолство да стартират да ти размахват пръст. В такава обстановка, когато се ритат атовете, страдат магаретата. 
- Грозев захлупи медийно сюжета с американския конгресмен Уорън Дейвидсън, който се възмути, че основният прокурор Иван Гешев счита, че американските наказания по „ Магнитски “ нямат правна мощ у нас. Политическа партия незабавно яхнаха писъците против Гешев. Дето се вика откриха остарялата опорна точка за акцията си.
- Нито една непозната страна няма право да се бърка във вътрешните работи на България. И в случай че някоя непозната страна реши да слага проблеми, свързани с корупцията или с нарушаването на законите, това би трябвало да минава през българската правораздавателна система. Списъкът „ Магнитски “ с какво е заплашителен? Че в случай че едно лице е глобено по „ Магнитски “, то бива убивано стопански и финансово, тъй като няма достъп до финансовия свят. Системата е направена да наподобяват като прокажени, глобите се популяризират и върху хора и компании, с които те имат досег. Целта е глобените да бъдат изолирани от обществото. Аз не утвърждавам това. Не одобрявам хората от листата „ Магнитски “ за България, обаче не е работа на американците да слагат такива оценки. Една страна сама взема решение въпросите, свързани с корупцията и националната си сигурност.  
- През „ Магнитски “ световните финансови мрежи и икономическа съгласуваност изхвърлят даден забележителен състезател, обявявайки го за подкупен. Това е метод за моделиране на икономическата конструкция в всякакви територии. Информацията за Грозев подвигна голям звук в системата. 
- Грозев незаслужено е именуван проверяващ публицист. Този човек има горист генезис на средствата си. Той се появява ненадейно и от нищото. Грозев не може да бъде охарактеризиран като типичен бизнесмен, още по-малко като типичен публицист. Такива хора през 90-те изгряха във всяка една от страните на Източна Европа и бяха употребявани са изкарване на ярко на някакви пари. Историята с Грозев цели да ревизира до каква степен е устойчива България на подобен тип сигнали, които се изпращат от Русия. Видя се, че не е устойчива, тъй като внезапно настъпи голям плач. Има една доста хубава сентенция от Източна България: „ Тарикат мъж не писка. “ 
- Някои го назовават сътрудник на МИ-6. Но нервира тази неинтелигентна шумотевица, която няма нищо общо с разследващите практики. Грозев е момче за медийни задания. МИ-6 е тиха работа.
- Една от най-големите неточности на Никита Хрушчов, довела по-късно до неговото рухване, е когато размахва картата със сваления американски авиатор Гари Пауърс, и споделя, че „ ето, вие американците шпионирате небето над Съюз на съветските социалистически републики, само че ние можем да ви смъкваме “. И Айзенхауер тогава свива плещи и споделя, „ ами шпионирайте ни и нас “. Само че руснаците тогава не могат да ги шпионират, до момента в който американците могат. Това докара до огромно изостряне на връзките и светът стигна до ръба на нуклеарна война. Когато уловиш някой, че работи против твоя интерес, нормално е добре да го държиш до последния миг, с цел да можеш оптимално да го източиш като информация. В този съответен случай просто се появи уведомление, че го афишират за търсене. Нищо повече.  
- По медиите вървят мнения, че Грозев е самоуверен и почтен. Рисуват облик на герой. 
- Това е непоносимо на фона на случилото се с Гешев една седмица преди този момент, когато елементарен редови американски конгресмен сподели, че основният ни прокурор би трябвало да се вкара в листата на Съединени американски щати по „ Магнитски “. И това не провокира реакция на отвращение, в противен случай приема се за нещо обикновено. Кой тъкмо взема решение кой е положителният и кой е неприятният?! Кой споделя кой работи за положителните, и кой – за неприятните. Как по този начин някакви медии си присвояват правото да споделят авансово кой е отговорен и кой не. Аз съм човек, който сега е обвиняем, обвинен и престъпно регистриран поради лицето Иван Гешев. И считам, че лицето Иван Гешев не би трябвало да бъде основен прокурор. Трябва да бъде обвиняем. Но в случай че това стане, би трябвало да е по личната ни правораздавателна система. А не под непознат, външен напън. Защото на следващия ден този непознат напън може да се обърне против всеки от нас. Утре американците могат да кажат, че аз нарушавам техните национални ползи. Така че абстрахираме се от Гешев, Грозев и Костадинов. Разсъждаваме обективно, вярно ли е това или не. Не е вярно. Когато приказваме за Иван Гешев, приказваме за една от трите управляващи в България. Когато приказваме за Христо Грозев е напълно друго. Говорим за български жител, който е бизнесмен, частно лице, и на своя лична глава е направил някакви неща. Така че не може да имаме подобен несъразмерен отговор. За Грозев викаме съветския дипломат. А за какво не викаме американския дипломат за случая с конгресмена и Гешев? Ако лицето Грозев беше работило за българските служби, България никога не трябва да се отхвърля от него, би трябвало да го пази до последна капка кръв. Но в случай че лицето Грозев е работило за непознати служби, у мен остава само омерзението. Гледам кои го пазят, това са непознатите медии в България. 
- Изграждането на подобен изразителен храбър облик ме кара да мисля, че като Кирил Петков може да бъде спуснат с парашут в ръководството. Утре могат да го създадат министър на вътрешните работи.
- Не е невероятно. Като си помисля какво направиха с един извънредно неугледен човечец Кирил Петков, който преди да стане министър-председател продаваше хранителни добавки. Мога да си показва какво ще се случи с Грозев, имайки поради неизчерпаемата фикция на американските кукловоди. Последният им план, прочут като „ Стефан Янки “ или още „ дядо Стефчо “ се сгромоляса. 
- „ Възраждане “ участваше на митингите против ръководството на ГЕРБ дружно с всички други протестни групи, партии, в това число и Радев. Видяхме, че Радев назова шарлатани своите любимци, на които се възхищаваше. Добре ли приключи революцията? 
- Не приключи добре. Защото не беше класическа гражданска война. Революция правихме ние. Всички останали павеха мимикрии, с които се опитваха да притеглят гласоподаватели. Но тук е забавен ходът на Радев. Радев има една забавна линия на характера, типична за хора като него, обучавани да командват – генерали, пълководци, командири и прочие Тези хора са обучавани да издават заповеди, те не търпят да не им се подчиняват, не търпят да срещат възражения. Когато обаче тези, на които издават заповеди, решат, че и те са велики и желаят да издават заповеди, се получава спор. Борисов е малко по-обигран в политиката, не е толкоз принципен като типичен боен, само че и той не позволява мощни персони към себе си. Затова постоянно се майтапиха, че към него мъчно може мъж да вирее. За Цветанов се оказа, че определението мъж е много противоречиво. С Радев виждаме, че се случва същото нещо. Няма човек, който Радев да е издигнал, и с който по-късно да не си е развалил връзките. Припомням и класическия образец със Стефан Янев. В момента, в който „ Стефан Янки “ стана водач на партия, диалозите меду него и президентството завършиха. 
- Неофициалните, само че действителни представители на президенството, Иво Христов и Слави Василев, непрестанно приказват за президентска република. Как се отнасяте към такава концепция? 
- В никакъв случай! Тези предписания за магическо излекуване на народа и страната са безусловно шарлатански, в случай че употребявам терминологията на Радев. Помним какво се случи преди две години с другото чудодейно биле, новата конституция и Великото национално заседание. В момента, в който Борисов сподели, че желае да се прави нова Конституция, българските шамани безусловно се хванаха за главите от смут, осъзнавайки, че когато правиш нов бардак със остарели майсторки няма по какъв начин да постигнеш резултат. Така тази рецепта беше заровена, само че остана другата – президентската република. Масата от хората са уверени, че президентска република значи, че президентът взема решение и няма парламент. Хората мислят, че депутатите стопират да съществуват, край. 
- Е, това е неначетеност. 
- Да, и на тази точно неначетеност се крепи концепцията за президентска република у нас. Това е доста рисково. Аз постоянно задавам следния въпрос: Вие подготвени ли сте да бъдете ръководени от президент като Плевнелиев? Те си показват, че безусловно ще изберем някой като Радев. Но има един проблем. И той е, че Радев беше харесван. Радев през последните няколко месеца сподели блестящо, че не е свободен. Не е свободен да взема решения самичък. Той за жалост разкри това, което ние доста пъти сме говорили, че и той като другите е извънредно подвластен от американското посолство. Това, че се приказва за президентска република издава някаква уязвимост. Макар че не бих изключил опцията това да е отново един от ходовете на американското посолство. Защото сега остарелият хайлайф на България агонизира. Той умира. И най-голямата опасност за хората, които са го откърмили и основали, е „ Възраждане “. Защото ние сме единствената политическа мощ, която не им се регистрира, която не ги пита за нищо и която искрено ги провокира, защитавайки българския народен интерес. Затова се пробват по всякакъв начин да отклоняват гласоподаватели от „ Възраждане “. Така сътвориха плана „ Стефан Янки “, с който в действителност откъснаха няколко десетки хиляди наши гласоподаватели. Сега могат да се опитат да работят и през Радев и президентската република. Но малко закъсняха. Радев сега е с намаляващ рейтинг. Избирателите на Радев не са идиоти и те видяха по какъв начин Радев отхвърли да наложи несъгласие върху договорката с оръжията за Украйна, отхвърли несъгласие за смолетите, отхвърли да свика референдум за еврото и прочие Радев до момента постоянно е бил в удобната обстановка да приказва от последна инстанция. След него никой различен не приказва. Само че, когато аз разговарях с него, чаках да получа отговор, да или не. И отговорите, които Радев даде, изправен до стената, въобще не се харесаха на неговите гласоподаватели. 
- Не считате ли, че всички здрави сили в страната би трябвало да се обединят против несъответстващата групировка Политическа партия, която както видяхме може умерено да заложи страната на рулетка.
- Прекалено доста ги надценявате. Първо, не знам какво разбирате под „ здрави “ сили, тъй като всичко друго с изключение на „ Възраждане “ е единствено гнилоч, леш и американски инженеринг. Второ, идват нови избори и Политическа партия няма да реализират този резултат, който имаха на последните избори. Лека бавно Политическа партия отиват в миманса. 
- Сега посолството и Съединени американски щати се пробват да се дистанцират от Политическа партия, само че като виждам медиите с какъв възторг не престават да ги величаят, това разграничаване май е заблудително.
- Много простичко. Тактиката разделяй и владей работи доста сполучливо. Те по този метод държат всички американски фракции една за друга. Защото постоянно марионетките имат склонността да стартират да си мислят, че са самостоятелни. И Бойко Борисов беше почнал в един миг да си мисли нещо сходно. Навремето третата политическа мощ вземаше 20%. Сега първата мощ, ГЕРБ, взе 25%. Толкова за упадъка на българския политически хайлайф. Тактиката им работи. Да ги държат подвластни едни от други и да ги принуждават непрестанно да се потвърждават. И в случай че в предходното Народно заседание някои от желанията на американците не се сбъднаха, то в този момент за по-малко от месец им се сбъднаха четири неща. Първо, още осем американски чертежа за към 3 милиарда лв., второ, договорът за американско нуклеарно гориво, което е рисково за атомната ни централа, трето, оръжията, подарък за Украйна, четвърто, форсирането на България в еврозоната. Вътре в Народното събрание ставаше едно евроатлантическо съревнование кой е по-, по-, най-верен на американците. Един различен се упрекваха. Например, кировците споделят: „ А пък Бойко, апелирам другарко, не ви е толкоз правилен! “. След това стават ГЕРБ и упрекват кировците: „ А пък там вие с Джемкорп какво правихте, Джемкорп са едни неприятни руснаци! “, и т.н. 
- Според мен окопаването на ГЕРБ във властта пречеше да се вземат авантюристичен решения, ГЕРБ бяха послушни, само че не напълно. Съединени американски щати ги натискаха за американска база, само че Борисов не е подписал нищо, откогато изтече контракта, който беше подписан от държавното управление на Станишев. Бази за взаимно прилагане. 
- Договорът не е удължен, тъй като няма потребност. Там е казано, че откакто изминат 10 години договорът става автоматизирано неопределен. Аз съм го чел. И са безусловно американски бази. Значи български бойци нямат право да влизат вътре. Не български бойци, български генерали нямат право да влизат. Какво значи за взаимно прилагане? На територията на базите българските закони не важат. Аз съм ходил там, начело има големи табели на които написа, че на територията на тези бази важи Закона за защитата на Съединени американски щати, признат 1952 година Аз дори фотоси съм разгласил по този мотив. Тези бази имат екстериториален статут. А взаимното прилагане е единствено прахуляк в очите. Когато у нас дойде американският министър на защитата Лойд Остин, кацна в Ново село и беше посрещнат от американска почетна рота, свириха му американския химн. Там нямаше българи, нямаше български парад. Остин пристигна у тях си. Той кацна на американска земя, разбирате ли. Американците си построиха ново летище. Ние даже не знаем какво има там. Аз съм виждал с очите си хеликоптери, които несъмнено не са български. Направих питане до Министерството на защитата и ми отгвориха, че непознати хеликоптери в България няма. След като Янев пристигна в Народното събрание да каже, че базите са за взаимно прилагане, ние поискахме едно изнесено съвещание на Комисията по защита да се организира в Граф Игантиево. Разбира се американците отхвърлиха. Ние нямаме достъп, разбирате ли. Американското знаме е първо, на второ място е българското знаме. 
- Бившият министър на защитата Каракачанов твърди, че е устоял на натиска за създаване на американска база у нас.
- Каракачанов е човек, който, когато каже „ добър ден “, би трябвало да гледаме Слънцето, с цел да забележим дали фактически е ден. Каракачанов е човек, който занапред ще има съществени проблеми с българското правораздаване и ще завърши живота си в пандиза, поради нещата, които е правил през годините. Убеден съм в това. Някои политически трупове пробват да се героизират със задна дата. Скоро преглеждах една книга на Димитър Луджев за първите години на така наречен преход в България. Ами оставаш с усещане, че преходът е персонално дело на Димитър Луджев. Той с неговите две ръце е направил новата българска страна. 
- Хаха, те всички са по този начин. Но яйчената гражданска война у нас разгради отбраната на ГЕРБ и в този момент всяка дребна групировка се усеща като бухалка. Раздробяването е пагубно за съпротивата против световния напън, чиято цел е да понижава силата за рационалния отговор на всяка национална власт. 
- Само че раздробяването е част от оздравителния развой. Малките партии нямат капацитет за властта, аз всеки ден ги следя в Народното събрание. Демократична България разсънват само тъга. Те са потресаващо некомпетентни. От тях лъха на инфантилизъм, на нецензурност, на снобария, на такива неща. Ако не е поддръжката на американското посолство и медийната машина, която ги стартира, те няма да имат и половин % на изборите. Тази фрагментация демонстрира качествата на всяка една от партиите. България е окупирана страна, тя е с стеснен суверинитет. Както бяхме и преди 89-а година. В момента водим съвременна партизанска война с камъни и дървета против хора, въоръжени с атомни подводни, нагледно казано. Тоест несъответни са ресурсите. 
- Социологията демонстрира повишаване на „ Възраждане “ на последващи избори. Ще оставите ли още веднъж този сериозен % на посланичество да бездейсва, депутатите да бъдат в изолираност, вместо да вземат участие в управническа коалиция, където въпреки всичко нещо може да се основава и трансформира. 
- Ние подвигаме сред половин и един % на месец и половина/два, което никоя друга партия не прави. Партията на „ Стефан Янки “ няма да влезе повече в Народното събрание. Българска социалистическа партия ще продължи с регреса си. Нито аз съм в изолираност, нито са ме поставяли в изолираност, нито аз съм се самоизолирал. Напротив. Няма политическа мощ в този парламент, която да не пожела да беседва с нас. Получихме публични предложения от всички без изключения. 
- Понеже всички зявяват, че считат някаква коалиция, но без „ Възраждане “. 
- Няма такова нещо. Те декларират това, откакто им откажем. Мога да ви покажа писмата. Последното писмо, което получихме, е от Асен Василев и Кирил Петков, за среща за втория мандат. Преди това имахме публична покана от ГЕРБ. Имахме и покана за среща от Демократична България по отношение на тяхна парламентарна самодейност, някакъв законопроект. Движение за права и свободи желае диалог с нас по отношение на план за промени в Конституцията. С Българска социалистическа партия не сме спирали да беседваме, те ни потърсиха за сезирането на Конституционния съд по отношение на договорката с оръжията за Украйна. С „ Български напредък “ е същото, няма партия, която да не е желала диалог с нас. На всички им споделяме, че имаме условия. Които за тях са неизпълними, заради една доста елементарна причина. Те не са свободни. Ние сме свободни, те не са. 
- Обвиняват ви, че прокарвате ползите на Русия в България. И че сте проруска партия. Така ли е? 
- Това го вършат хората, които пазят американските ползи и са на американска прехрана. Винаги до момента съм питал, в действителност какъв съветски интерес пазиме в България, само че до момента не съм получил отговор. 
- Отказвате да подкрепите решение за помощ за Украйна, против американските бази сте, отказвате да купим самолети, в това време нямаме запас да сме мощни сами, не можем без НАТО и пр. 
- Как е допустимо да сме имали ресурса преди 89-а година, а в този момент да го нямаме. Нали влязохме в клуба на съумелите, богатите, на най-силните стопански страни. Как по този начин хем влязохме в клуба на най-богатите и хем нямаме ресурса сами да се пазиме. Имам възприятието, че сме потопени в някаква световна матрица. 
- Преди 89-а благодарение на Съюз на съветските социалистически републики се защитавахме. Варшаваският контракт.
- Да де, но имахме 150-хилядна войска. Сега за какво армията ни е 15-хилядна? Десет пъти по-малко. България би трябвало да е самостоятелна страна. При нас това се пояснява като проруска настройка. Само да подчертая нещо, което е показателно за действието на американските марионетки в България. Когато беше тук украинският външен министър Дмитро Кулеба, Ангел Георгиев от „ Възраждане “, който е зам.-председател на Комисията по външна политика, сложи въпроса за автономност на българите в Бесарабия. На Кулеба му беше отнета опцията да отговори, тъй като двама депутати от ГЕРБ и двама от Демократична България започнаха да му изясняват, че въпросът ни е съветска провокация. Според тези народни представители от сякаш български партии излиза, че в случай че искаш автономност за българите в Украйна, ти защитаваш съветския интерес. Ако искаш да имаш българска валута, а не да използваш непозната, ти защитаваш съветския интерес. Ако искаш да имаш мощна войска, отново защитаваш съветския интерес. Последното, което остава, е да кажат, че в случай че България съществува, то това значи, че се пази съветския интерес. Аз съм приказвал с психодесни изроди, които знаете ли какво ми споделят? Че с Руско-турската освободителна война България е откъсната от нейното естествено развиване, тъй като тя сама е щяла да се освободи и да стане част от европейските страни и тогава Русия е нямало да ни направи част от нейното духовно пространство. Има хора в България, които жалят по турското иго. 
- Виждаме прегрупиране на силите на НАТО вътре в Европейски Съюз към Източна Европа – съответно Полша, Румъния и България. Доскоро в Гърция имаше единствено една американска база на о. Крит. Мицотакис подписа за 4 нови бази с безсрочни контракти. У нас хаосът в политиката идва от нежеланието ни да сътрудничим уместно. 
- Мицотакис затова беше определен. Но България не сътрудничи. Сътрудничи някой, който е със свободната воля да избира. На България й се споделя какво да прави. И България просто извършва. Това го виждам всеки ден в Народното събрание. Сътрудничеството е доста висока степен, с цел да приказваме за нещо сходно в нашия случай. Може да сътрудничи някой сътрудник. Слугата не сътрудничи, прислужникът извършва. 
- Мислите ли, че тезите на „ Възраждане “ могат да бъдат разбрани и признати от още хора, има ли електорален капацитет за повсеместност?
- Да, аз го виждам, когато се срещам с хората. Съдбата на България е в нашите ръце. И в случай че ние от „ Възраждане “ се провалим, това ще стане, тъй като да речем сме се почувствали прекомерно велики, богоизбани, единствени, неповторими, в случай че реша, че съм към този момент богоравен и така нататък Най-големият ни зложелател сме ние, личната ни горделивост, личното ни надменност и пренебрежителност. В този смисъл, в случай че ние, „ Възраждане “, не го допуснем това нещо в политиката и държанието си към хората, няма кой различен да ни победи. Защото политическият хайлайф ни превъзхожда сега единствено с количество. Като качество ние ги побеждаваме десетки пъти, виждам ги всеки ден в Народното събрание. И ме е позор, че има такива лица в Народното събрание, тъй като знам с какъв капацитет разполага българската нация. Просто точните хора не са точните места. На 11 януари започваме да събираме подписи за референдум за опазване на българския лев като публична валута. Поставили сме си за цел да съберем най-малко 500 хиляди подписа. Радев стартира първи акцията с подправените вести против тази подписка, като сподели, че нямало по какъв начин да създадем подобен референдум, тъй като сме нямали правото да питаме такива неща. Което е цялостна неистина. Сегашният закон по този начин е изработен, че не можем да слагаме под въпрос контракт, който към този момент е влязал в действие, само че можем да сложим под въпрос датата на приемане на еврото. И ние ще отложим датата за приемане на еврото. И, в случай че това, което споделя Радев, е правилно, че ние, народа, българите, не можем да разтрогнем един контракт, който не е преференциален за нас, в случай че нямаме правото да го създадем, това значи, че България не е подписала контракт, а е подписала диктат. Ние ще спечелим тази битка, тъй като ние сме на маратонско тичане, не на спринт. Ние сме тук, с цел да си отвоюваме страната. 
- Бухалката, че сте русофилска партия, ще ви пречи да прибавяте още хора. 
- „ Възраждане “ е национално-освободително придвижване. И това национално-освободително придвижване както сочи историята на България няма по какъв начин да не се снабди с ореола на русофилска партия. Когато преди време апостолите на Априлското въстание подвигат въстанието, турската агитация и британските вестници пишат, че това е бунт, който е предизвикан от съветски офицери, които са влезнали преоблечени в български въстанически униформи. И че всички български революционери са съветски сътрудници. Нищо ново няма от времето на турското иго. „ Възраждане “ има позитивно отношение към Русия, тъй като считаме, че Русия може да ни бъде сътрудник. Инстинктивно българският народ го схваща. Затова, когато американските радиоточки в България приказват, че сме проруска партия, на процедура ни вършат услуга. А в действителност не сме. 
- Как си обяснявате русофобската патология. Например, образовани, добре живеещи хора, които би трябвало да имат някаква дълбочина на мисленето, с които другояче е прелестно да се поддържа връзка, говорейки в общественото пространство се затварят в една така наречен мрежова нервност, която замъглява вярната оценка за интернационалните връзки, войната в Украйна, ползите на Съединени американски щати, ползите на Русия и прочие Виждаме изключване на разсъдъка и в Народното събрание, на цели обединения, погълнати от дилемите на световния фактор.
- Силно бих ги посъветвал да прочетат „ Криворазбраната цивилизация “ от Добри Войников. Вътре е разказано актуалното българско общество. Това са хора, които възприемат своята принадлежност към така наречен Запад, като към тип цивилизоване. Същевременно на тях им е втълпено, че Русия е нещо друго от цивилизацията и при тях русофобията е тъждествена на цивилизоване. Русофобията изключително клинично-патологичната русофобия издава в същината си тежък народен комплекс за непълноценност. Това са хора, които не възприемат себе си като пълноценни персони като част от българската нация. Не инцидентно русофобията постоянно е съчетана с българофобия. Няма русофоб, който да не е българофоб. Всеки един русофоб се изрича надменно към всички форми на българските обичаи, традиции, към всички форми на българската национална еднаквост, към формите на българския суверенитет и прочие Защото за него българското е синоним на изостанало, на назадничаво, на ганьовско и го свързва това с съветското. Българофобията съставлява един доста тежък еничарски комплекс. Когато еничарите са били връщани по родните места, те са били изключително жестоки към българите в сравнение с самите турци. Същото вършат и русофобите в този момент, тяхната война против България е война за заличаване на всичко българско. Единственото, което свързва тези хора с България, е персоналната им карта и някои културни белези, примерно име, източноправославна принадлежност и прочие Всички русофоби до един без изключение приказват против Православната черква. 
- Тяхната теза е, че Русия е изостанала и недемократична, и в случай че България е в съветската орбита, ще е една провалена страна. Лошите мемоари от авариралото общество на комунизма и Съюз на съветските социалистически републики също играят роля за образуването на този мироглед. 
- Най-интересното е, че съветската страна откогато Путин е на власт прави промени, които имат за цел да трансфорат Русия в мощна страна. И тези промени са по американски модел. И Русия наложи доста закони, които са едно към едно с американските. Напрмер американският закон за задграничните сътрудници е безусловно преписан от руснаците и въведен на тяхна територия. Но американците започнаха да стачкуват. И когато ние предложихме същия този закон в България се получи същия вик. Че предлагаме съветски закон. Но той не е съветски. Русия действа, по метода по който действа демократичния свят. Каква народна власт има в Съединени американски щати, където изборите бяха очеизвадно фалшифицирани. 
- Това е така наречен следена народна власт. 
- Именно, да. Което е и в Русия, същото нещо. Американската народна власт не е оставена инцидентно на народа. В никакъв случай. Там се знае авансово кой ще стане президент. И от там наттаък към този момент дълбоката страна продължава да ръководи. 
 
- Медиите са решителен фактор в обработката на мозъците на популацията. Нашето общество би трябвало да се храни с оценки на специалисти с историческо познание, с опит в интернационалните връзки, а не с пропагандисти, които озвучават страсти и наливат заготовки в главите. Това е изключително очевидно във връзка на войната в Украйна.
- Войната в Украйна е нещо изключително, тя не е типичната война сред две страни, тя съставлява един необикновен цивилен спор. Страшно доста прилича гражданската война в Съединени американски щати. Все повече американски анализатори от така наречен консервативна десница означават това. Те споделят следното. Гражданската война в Съединени американски щати през 1861-1865 година се проточва дълго време досега, в който Линкълн не схваща, че в случай че желае да завоюва, би трябвало да спре да води войната щадящо. Северът е по-силен, само че не може да завоюва точно по тази причина, тъй като жали цивилните, внимава и прочие Линкълн не е желал да трансферира войната против самите хора. И тогава двамата генерали Грант и Шърман му споделят следното: „ Ако желаеме да спечелим войната, би трябвало да накараме Юга да вие от болежка. И в случай че желаеме да го накараме да вие, би трябвало да тръгнем през плантациите, през градовете и така нататък “ И Линкълн на четвъртата година от войната дава заповед и тогава Шърман стартира своя разрушителен поход през Джорджия, където подпалва всичко по пътя си. Това пречупва духа на южняците, тоталната война против популацията. И войната свършва за три-четири месеца. Американските анализатори вършат това съпоставяне през днешния ден с войната в Украйна. Путин прави това, което се е опитвал да прави Линкълн при започване на войната против Юга. Но това не му оказва помощ да завоюва войната. Войната ще бъде извоювана, когато стартира тоталната война. 
- Без съображения за жертвите и вредите ли?
- Тотална война е това, което американците направиха с Ирак. Цивилните жертви бяха над половин милион.  И тази война беше скрита от драгите фенове. Те безусловно сриваха със земята цели квартали на Багдад и огромните градове. Но има една специфичност, на американците не им пука доста за арабите. Докато войната сред Русия и Украйна в действителност е революция. Защото на процедура приказваме за един народ. И това го споделям като лекар по етнография. Русия няма да завоюва тази война, до момента в който не стартира да води война по този начин, както водят война американците. И тогава към този момент Господ да е на помощ на Украйна. 
- Русия води тази война, с цел да изтласка въздействието на американците от тази територия, да постави Украйна под надзор. От друга страна, позицията на Съединени американски щати е, че Русия рано или късно ще стартира да интегрира постсъветското пространство и да основава нещо като нов Съюз на съветските социалистически републики, т.е. съветски мастодонт, който още веднъж ще претендира за световно господство. Американците следват тезата на Бжежински, че без Украйна Русия не може да е империя, по тази причина вложиха доста запас да пернат украинците от орбитата на Русия. 
- Държави като Украйна и Беларус са изкуствени. Когато става въпрос за основаването на македонската нация след 1944 година някои български комунисти страхливо се пробват да кажат на Сталин, че то няма такова нещо като македонско съзнание. И тогава той споделя: „ То й в Беларус няма беларуско съзнание, само че започнахме да работим с хората и такова се появи “. С Украйна е същото. Самоназванието на украинците до 1917 година е русини. Сега ще ви кажа нещо, което с ушите си съм чул. През 2000 година участвах в обмяна на студенти в Университета „ Иван Франко “ в Лвов, сърцето на Галиция, на бандеровщината. Още тогава по улиците имаше надписи „ москали оккупанты! “ и прочие Ректорът ни посрещна, ние бяхме 10 студенти от България, приказваме си известно време и индивидът, той беше възрастен, споделя: „ Ние преди време тук за Украйна не бяхме чували, тъй като когато 1939-а пристигна Съюз на съветските социалистически републики с танковете, руснаците викаха: „ Братя украинци, ние дойдохме да ви освободим! “. И тогава татко ми отговори: „ Ама какви украинци, ние сме русини “. Украинец е пренебрежително наименование, с което поляците преди време са наричали всички живеещи на територията на Киевска Рус, когато я завземат през 14 век. Украйна е нещо като една огромна Македония. 
- Съединени американски щати просто не желаят да разрешат на Путин да стартира да реализира имперския инстикт на Русия за повишаване. 
- Тук обаче не приказваме за империя, а по-скоро за решение на народен въпрос. Въпросът щеше да е имперски, в случай че да вземем за пример Путин беше протегнал ръка на Азербайджан. Защото Азербайджан е бил част от Руската империя, само че не е историческа част от Русия. Докато Киевска Рус е сърцето на Русия. Което сега е превърнато в една антируска Украйна. 
- Да си представим, че западният фактор се съгласи за Украйна, какво ще спре Путин да стартира да интегрира цялото постсъветско пространство?! 
- И аз като студент съм чел „ Голямата шахматна дъска “ на Бжежински, който написа, че Украйна непременно би трябвало да е отделена от Русия. И че Русия в някакъв миг наложително ще желае да си я върне. Най-малкото има 20 милиона души, които публично се смятат за руснации в Украйна. Бжежински споделя, че това е неизбежно, само че че би трябвало Съединени американски щати оптимално да го отсрочат, тъй като приобщаването на Украйна ще значи възобновяване на имперския статут на Русия. Да, по този начин е. В историята всичко рано или късно се връща. Ето, както стана със Сърбия, която сътвори Македония и македонската нация. Сега се оказва, че двете исторически области на Сърбия сега не са в Сърбия. Едната е Косово, към този момент антисръбска страна. Другата област е Черна гора, стратегическа територия, поради излаза на Сърбия на море. Тя пък се отдели като обособена националност. Сърбите бяха осъдени със същото нещо, което те предизвикаха на България. Разцепи им се нацията. Съединени американски щати нямат доста положително бъдеще. Защото те доста скоро ще се сблъскат с един проблем, с който до момента не са се сблъсквали. И това е казусът с иредентизма. На процедура една трета от територията на Съединени американски щати е територия на Мексико, отнета през 1848 и 1853 година В тази една трета от територията на Съединени американски щати по-голямата част от живеещите са мексиканци, които си споделят „ за какво би трябвало да приказваме британски, това са си наши остарели мексикански земи “. Въпросът с негрите няма да го разясня, тъй като това е проблем за градските гета в северните щати, а в южните белите са малцинство. Има и трети проблем, който малко хора правят оценка. Индианският проблем. Преди 10 години най-големият индиански резерват в Съединени американски щати, този на навахите, взе решение, с което си сътвори лична страна. Имат си президент, вицепрезидент, одобриха си конституция, имат своя лична полиция. Просто не са оповестили самостоятелност. Навахо не са кой знае какъв брой доста, те са към половин милион. Обаче територията им е колкото един средностатистически американски щат. 
- Съединени американски щати са богата страна и центробежните сили са слаби. Съществуват, само че по-скоро като някакви хрумвания за самостоятелност, в сравнение с като същинска действителност за отделяне. 
- Така е, богата страна са. Но стартират да се люшкат. Това, което ще унищожи Съединени американски щати, е същото,  което унищожава всяка една империя. Империите падат, не поради нашествието на варварите, а поради личното си блаженство. И това го виждаме в Съединени американски щати, то стартира да се случва. 
- Съединени американски щати мъчно могат да бъдат планувани сега. Не можем да предвиждаме и какво ще се случи в Украйна.
- Не, аз мога да предвиждам за Украйна занапред. Войната ще бъде извоювана от Русия. Тази война Русия нямаше да я стартира, в случай че не трябваше да я завоюва. Русия ще завоюва войната без значение на каква цена. Западняците не си ли написаха домашното за тези години? Русия няма потребен ход. Някои от западняците въпреки всичко стартират да го схващат. Затова Кисинджър беше първият, който стартира да приказва за договаряния. Макрон също заприказва за договаряния. 
- Всъщност го схващат доста добре, само че пропагандата, която тиражират, е друго нещо. Както и задачите им. На този стадий договарянията не са им цел. Може би в някакъв избран миг ще бъдат цел. 
- Западът знае, че в случай че притисне Русия, в случай че съветското общество се почувства застрашено, не е ясно какво ще се случи. Някои си мислят, че съветският народ ще скочи против Путин. Не няма да скочи против Путин. Руският народ ще се активизира зад Путин и ще скочи на целия Запад тогава. Руската народопсихология е неразбираема за западняците като цяло. По-умните схващат, само че тъкмо те не ръководят страните си. Затова ще наливат оръжие, ще озлобяват още повече русн

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР